Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

FUTURE - FOSTER, MULTIPLY AND CONNECT ADULT EDUCATION

V projektu raziskujemo uporabo digitalnih orodij na vseh ravneh izobraževanja (osnovnošolsko, srednješolsko in visokošolsko izobraževanje ter izobraževanje odraslih) v Evropi.

Projekt financira/sofinancira:
Evropska unija, Erasmus+
Obdobje trajanja projekta:
1. 11. 2018 – 31. 10. 2020
Vrednost projekta:
12.750,00 €
Ciljna skupina:
Odrasli, izobraževalci odraslih
Partnerji/sponzorji projekta:
European Digital Learning Network (Italija; koordinator) in partnerji UPI - ljudska univerza Žalec (Slovenija), Istituto dei Sordi di Torino (Italija), POLITECHNIKA ŁÓDZKA (Poljska), E-business Academy (Bolgarija), IDEC (Grčija), PROJECTS IN MOTION LIMITED (Malta), EUROGEO (Belgija) in FUNDACION

Tretji partnerski sestanek v Madridu

Na tretjem partnerskem sestanku v Madridu, ki se je zgodil 12. decembra 2019, smo pričeli s pripravo spletne zbirke digitalnih orodij, ki bodo učiteljem v pomoč pri izvedbi kombiniranih učnih ur.

Madrid 1Madrid 3

Drugi partnerski sestanek v Pireusu

Drugi partnerski sestanek je potekal 30. maja v Pireusu, Grčija. Partnerji smo čas namenili pregledu zbranih primerom dobrih praks uporabe digitalnih orodij v izobraževanju na celotni vertikali. Strinjali smo se, da bomo pri pripravi prosto dostopne zbirke digitalnih orodij upoštevali naslednje vodilo. 

Ob množici digitalnih orodij, ki so danes na voljo izobraževalcem, ne smemo pozabiti, da je tehnologija tista, ki služi učitelju in ne obratno. 

Pireus 2Pireus 1

Prvi partnerski sestanek v Torinu

Mednarodni projektni partnerji v okviru projekta FUTURE smo se prvič srečali 11. decembra 2018 v Torinu, Italija.
Na prvem mednarodnem sestanku so bili naši gostitelji Insittuto dei Sordi di Torino.
V projektu bomo zbrali primere dobrih praks na področju uporabe digitalnih orodij v izobraževanju ter jih povezali v zbirko za učitelje, ki bo prosto dostopna na skupnem projektnem portalu.


torino 1torino 2

Projekt poteka od 1. 11. 2018 do 31. 10. 2020 in ga koordinira DLearn (Italija), partnerji pa smo: UPI – ljudska univerza Žalec (Slovenija), Instituto dei sordi di Torino (Italija), Kolegij ILIRIA (Kosovo), Politehnika Univerze v Lodžu (Poljska), E-business Academy (Bolgarija), IDEC (Grčija), PIM (Malta), Evropsko združenje geografov (Belgija). 

V projektu raziskujemo uporabo digitalnih orodij na vseh ravneh izobraževanja (osnovnošolsko,  srednješolsko in visokošolsko izobraževanje ter izobraževanje odraslih) v Evropi. Z mednarodnimi partnerji bomo najprej izmenjali izkušnje in dobre zglede s področja poučevanja z uporabo digitalnih orodij, nato bomo zbrali primere dobrih praks, na koncu pa še pripravili zbirko digitalnih orodij za izobraževalce. Ta bo dostopna vsakomur in z njeno pomočjo bodo izobraževalci lahko še bolj kompetentno in samozavestno stopili na pot prihodnosti v poučevanju in izobraževanju, kajti prihodnost izobraževanja je digitalna.

UPI - ljudska univerza Žalec v projekti skrbi za kakovost.

Več o projektu si lahko preberete na PROJEKTNI SPLETNI STRANI

Koordinatorica projekta na UPI Žalec je Biserka Neuholt Hlastec, sodeluje Tina Baloh.

V šolskem letu 2018/2019 smo v okviru projekta zbrali primere dobrih praks uporabe digitalnih orodij na vseh ravneh izobraževanja in si jih podrobneje ogledali na partnerskem sestanku.

Udeležili smo se 3 partnerskih sestankov, ki so potekali v Torinu, Italija (december 2018), Pireusu, Grčija (maj 2019) in v Madridu, Španija (december 2019).