Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

ESSENTIAL

Glavni cilji projekta so (1) razviti tečaj usposabljanja za pisanje in sprejemanje novic, ki bo namenjen posameznikom/odraslim pri razvoju veščin kritičnega mišljenja, potrebnega za presojo zanesljivosti in verodostojnosti novic oz. informacij, in (2) usposobiti izobraževalce (npr. knjižničarje in izobraževalce odraslih), da bodo zmožni druge poučiti o veščinah, ki so nujne za pametne potrošnike novic in ostalih informacij v vsakdanjem življenju.

Projekt financira/sofinancira:
Erasmus+
Obdobje trajanja projekta:
1. 10. 2020 – 30. 9. 2022
Vrednost projekta:
119.038,00 €
Ciljna skupina:
Izobraževalci odraslih, ki delujejo ali jih zanima področje medijske pismenosti (učitelji, knjižničarji, zaposleni v medijih, organizacijah, ki se ukvarjajo oz. preučujejo medije, predstavniki nevladnih organizacij, informacijskih ved), odrasli, ki želijo izboljšati svoje sposobnosti kritičnega mišljenja in izboljšati medijsko pismenost, in organizacije s področja izobraževanja in medijske pismenosti.
Partnerji/sponzorji projekta:
Biblioteka Grada Beograda (Srbija), UPI – ljudska univerza Žalec (Slovenija), HACETTEPE UNIVERSITESI (Turčija) in NATIONAL LIBRARY OF LATVIA (Latvija).

Pripravili smo MOOC o novičarski pismenosti. E-tečaj je dostopen brez registracije, zato ste vabljeni k ogledu.

S partnerji smo napisali 18 modulov na temo novičarske pismenosti, vsi pa so vključeni v e-tečaj, ki ga najdete na http://newslitproject.net/essential-mooc/sl/index.html.