Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

Be the change

Namen projekta BE THE CHANGE - Večgeneracijsko sodelovanje in izmenjava znanj s področja podjetništva, v katerem sodelujemo kot partner, je povezati starejše podjetnike z mladimi in na ta način krepiti podjetniške kompetence mladih ter omogočiti prenos medgeneracijskih znanj, izkušenj in vrednot.

Projekt financira/sofinancira:
Evropska unija, Erazmus+
Obdobje trajanja projekta:
oktober 2016 - oktober 2018
Vrednost projekta:
Ciljna skupina:
Podjetniki, bivši podjetniki in ljudje s podjetniškimi kompetencami, starejši od 50 let / mladi od 18 do 29 let, ki so brezposelni in niso vključeni v izobraževanje.
Partnerji/sponzorji projekta:
UPI - ljudska univerza Žalec (Slovenija), INCRA in Univerza v Benetkah (Italija), MNKSZ (Madžarska), Univerza na Malti in AWO Berlin Spree Wuhle e.V. (Nemčija).
Srečanje mentorjev in mentorirancev na kmetiji Podpečan

Na kmetiji Podpečan smo v juniju izvedli srečanje mentorjev in mentorirancev v projektu Erasmus+ Be the change. Srečanje je bilo začetek individualnega mentorstva, v okviru katerega starejši podjetniki in vodstveni delavci prenašajo podjetniško znanje in izkušnje na mlajše. Ker se izkušnje nikoli ne postarajo!

4. Partnerski sestanek na Malti

Od 9. do 10. Maja je v Valeti, glavnem mestu Malte, potekal že 4 partnerski sestanek v okviru projekta Erasmus+ Be the change. Sestanek smo namenili razpravi o vrednotenju in priznavanju kompetenc, povezanih s podjetništvom, promocijskim aktivnostim in projektnemu poročanju. Projektni tim Univerze na malti, ki je organiziral dogodek, se je odlično izkazal.

Poziv k sodelovanju - animacija

UPI – ljudska univerza Žalec je del mednarodnega projekta »Be the change«, v okviru katerega smo skupaj s partnerji iz Italije, Malte, Nemčije in Madžarske pripravili model medgeneracijskega prenosa znanja s področja podjetništva iz podjetnikov 50+ na mlade. Omenjeni model bomo v 3 partnerskih državah, med njimi je tudi Slovenija, pilotno preizkusili, kar pomeni, da bomo v aprilu in maju na UPI – ljudski univerzi Žalec izvedli program mentorstva za 15 mladih.

 Zato k sodelovanju vabimo vse:

Podjetnike, bivše podjetnike, ljudi z vodstvenimi kompetencami - starejšie od 50 let, ki si želite sprejeti izziv in se preizkusiti v vlogi mentorja.

Mlade od 18. do 29. let, ki ste brezposelni in niste vključeni v izobraževanje, in si želite okrepiti svoje podjetniške kompetence – za lažji in uspešnejši vstop na trg dela ali zagon lastnega podjetja.Za vse mentorje bomo v marcu in aprilu organizirali 3 srečanja, na katerih boste spoznali program in učna gradiva (ki so vsa že pripravljena) ter okrepili svoje mentorske veščine in kompetence.

Prvo srečanje bo v četrtek, 29. marca, ob 16.30 uri v pros torih UPI Žalec, ko nas bo v mentorstvo popeljal DR. ANTON VORINA - predavatelj na višji strokovni šoli, izvajalec podjetniških delavnic, pisec knjig, urednik, mentor… Predvsem pa odličen motivator!

Za mlade pa bomo v aprilu in maju organizirali program podjetniškega mentorstva, ki bo obsegal 7-15 srečanj – osebna srečanja in delo v e učilnici.

Če se prepoznate v kateri izmed vlog ali poznate koga, ki bi ga to utegnilo zanimati, si več o projektu preberite v priloženem letaku, nato pa svojo pripravljenost za sodelovanje čim prej sporočite na elektronski naslov biserka.neuholt@upi.si Če imate pred tem še kakršno koli vprašanje, sem vam z veseljem na voljo na 041 699 316 (Biserka).

Izkušnje in mladostna energija je zmagovita kombinacija – pridružite se nam!

be the change_1

be the change_2

Aktivnosti projekta Be The Change

V šolskem letu 2017/2018 bomo izvedli naslednje aktivnosti:

-          organizacija III. partnerskega sestanka v Žalcu (september 2017);

-          priprava učnih materialov v slovenskem in angleškem jeziku, programa usposabljanja za mentorje seniorje in programa medgeneracijskega usposabljanja s področja podjetniških znanj za mlade (oktober – december 2017);

-          sodelovanje pri pripravi orodij za vrednotenje neformalno pridobljene kompetence samoiniciativnost in podjetnost (januar – marec 2018);

-          animacija mentorjev seniorjev in mladih za udeležbo na usposabljanju (januar – marec 2018);

-          udeležba na IV. partnerskem sestanku na Malti (marec 2017);

-          izvedba programa usposabljanja za mentorje seniorje in programa medgeneracijskega usposabljanja s področja podjetniških znanj za mlade (marec – junij 2018);

-          izvedba diseminacijskega dogodka (julij 2018).

Be The Change Newsletter

Kliknite TUKAJ in preberite pismo.

Namen projekta 

Namen projekta, v katerem sodelujemo kot partner, je povezati starejše podjetnike z mladimi in na ta način krepiti podjetniške kompetence mladih ter omogočiti prenos medgeneracijskih znanj, izkušenj in vrednot. 

Projekt traja od oktobra 2016 do oktobra 2018, poleg nas pa v projektnem partnerstvu sodelujejo še ustanove INCRA in Univerza v Benetkah (Italija), MNKSZ (Madžarska), Univerza na Malti in AWO Berlin Spree Wuhle e.V. (Nemčija).