Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Tečaj masaže  

Tečaj klasične masaže (50 ur) 

Klasična masaža je enostavna manualna (ročna) tehnika obravnave celega telesa, s katero na  sistematičen način dotikanja pripomoremo k izboljšanju zdravja in psihofizičnega počutja masirane osebe. 

Na tečaju, ki je primeren tako za začetnike, kakor tudi za poznavalce že določenih oblik masažnih zvrsti, se boste na strokoven in prijazen način naučili pravilnih tehnik za varno in učinkovito samostojno izvajanje klasične masaže v različnih delovnih okoljih (zdravilišča, kozmetični in masažni saloni,…). Vsebina tečaja je definirana po katalogu standardov za pridobitev Nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) maser/maserkaq.  Po uspešno opravljenem tečaju lahko pristopite k preverjanju in potrjevanju za NPK maser/maserka. Opravljen tečaj klasične masaže je prav tako odličen temelj za opravljanje nadaljevalnih tečajev manualne terapije na UPI - ljudski univerza Žalec v sodelovanju z Reha MedicAL:  Terapevtske masaže, Limfne drenaže. Na tečaju, ki je primeren tako za začetnike kot tudi poznavalce že določenih oblik masaže, se boste na strokoven in prijazen način naučilio pravilnih tehnik za varno in učinkovito samostojno izvajanje klasične masaže v različnih okoljih. Vsebina tečaja je definirana po katalogu standardov za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije maser.

Teoretični del (10 ur): uvod in zgodovina masaže, osnovna anatomija telesa, kodeks etike, učinki masaže, indikacije in kontraindikacije, priprava prostora, maserja, pravilna higiena, ergonomija pri delu, masažne tehnike (gladenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje, tresenje), komunikacija, trženje, dokumentiranje in evalviranje.

Praktični del (40 ur): učenje masažnih tehnik, izvajanje masaže in obravnave posameznih telesnih regij in področij, izvajanje masaže celotnega telesa.Tečajniki sodelujejo v parih, z namenom pridobivanja izkušenj v vlogi terapevta in uporabnika storitve. 


Izvajalka: 
Tečaj bo vodila strokovna sodelavka, diplomirana fizioterapevtka s prijaznim in strokovnim pristopom, pred. Patricija Goubar , dipl. fiziot., spec., univ.dipl.org., ASIT, Bownova terapevtka, IAIM inštruktor
Patricija Goubar je direktorica Centra za rehabilitacijo in gibanje Reha MedicAL. Je dipl. fizioterapevtka s številnimi specialističnimi znanji in pedagoškimi ter praktičnimi izkušnjami na področju fizioterapije in manualne terapije. Deluje kot zasebnica specializirane rehabilitacije in istočasno kot zaposlena habilitirana visokošolska predavateljica, katera svoje znanje poglablja tudi kot doktorandka zdravstvenih ved in integrativne medicine. Svoje znanje predaja tečajnikom na prijazen in strokoven način.


Termini in izvedba:

Tečaj klasične masaže se izvaja v prostorih UPI – ljudske univerze Žalec in obsega 50 ur.

Cena vključuje: prijavnino, udeležbo, material za delo, okrepčila, gradivo, potrdilo oziroma veljavni certifikat.


Informacije in prijave:

UPI – ljudska univerza Žalec – Biserka Neuholt Hlastec, 03 713  35  68, biserka.neuholt@upi.si

Reha Medical, Patricija Goubar, 031 492 600, info@rehamedical.si