Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Glasbena šola za odrasle klavir, elektronske klaviature, kitara, harmonika, bobni, violina, solo petje...

Glasbena šola je namenjena vsem odraslim, ki bi si želeli prosti čas popestriti z znanjem igranja na glasbeni inštrument. 

Na osnovni ali nadaljevalni stopnji se lahko naučite igranja na:

  • klavir,
  • elektronske klaviature (synthesizer),
  • kitaro (klasično, električno),
  • flavto,
  • nauk o glasbi - glasbena teorija.

Piano 2       Flute 3


Program zajema teoretični in praktični pouk ter poteka enkrat tedensko. Stopnje (začetna, nadaljevalna) obsegajo praviloma 30 ur, lahko tudi več. Program in urnik sproti prilagajamo glede na želje, potrebe in predznanje udeležencev. Izvajajo ga glasbeni učitelji z izkušnjami pri poučevanju odraslih na različnih področjih glasbe.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: 03 713 35 65, mihaela.anclin@upi.si .

Informativni dan: 12. 9. 2023 ob 17. uri

Izjava udeleženca glasbene šole za odrasle

Tretje življenjsko obdobje je lahko za človeka čas kvalitetnega preživljanja prostega časa ali pa je lahko zelo stresno, polno jamranja in nekaj močno želeti, ne pa upati si storiti drugače, boljše.
Jaz sem se odločil storiti zase nekaj več. Svoj življenjski ritem sem želel posvetiti tistemu čemur ob obilici dela v mojem aktivnem življenjskem obdobju nisem mogel, pa tudi časa ni bilo. Že od malih nog sem rad prepeval. Bil sem in ostal aktiven član pevskega zbora na Polzeli. Vedno sem občudoval spretne prste glasbenikov, ki so igrali na harmoniko in ostale instrumente.
Ponudila se mi je priložnost se vključiti v glasbeno šolo za odrasle na UPI v Žalcu, kar v preteklosti ni bilo mogoče. Odločil sem se, da se bom preizkusil v igranju harmonike. Moje zdravstveno stanje mi ni dovoljevalo, da nadaljujem z igranjem tega instrumenta, zato sem se odločil za igranje« sintesajzerja«.
V tem času, ko nastaja tale moj zapis, sem uspešno zaključil 25 pedagoških ur usposabljanja igranja na ta instrument na UPI Žalec.
Vsem, ki ste me v tej ustanovi prijazno sprejeli, se želim najlepše zahvaliti. Ves čas ste me spodbujali, me pri delu motivirali , da je bil v mojem primeru šolanja v vaši ustanovi to res zgleden primer medgeneracijskega sodelovanja.
Še posebej se želim zahvaliti mojemu glasbenemu učitelju gospodu Tomažu Pačniku za njegovo potrpežljivost, trud in prihajanje na glasbene učne ure tudi na dom. To starejši ljudje potrebujemo in zato to tudi še bolj cenimo.

S hvaležnostjo se vas vseh spominjam in vas lepo pozdravljam.

Alojz Bastl