Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Aktualno Napoved dogodkov, novice in objave

Narava - izziv vseživljenjskega učenja

0 Komentarji
1017
16-04-2019

Pridružite se nam na strokovnem dogodku, na katerem se bodo prepletali teorija in praksa, znanstveno in lokalno vedenje. V diskusijah z dr. Lučko Kajfež Bogataj, dr. Nevenko Bogataj in Antonom Komatom se bomo soočili z lastnimi prepričanji o trajnostnem razvoju in prišli do novih spoznanj. V predstavitvah Anke Lipušček Miklavič, direktorice Mlekarne Planike, in Mira Kristana, vodje enote za okolje in prostor na Posoškem razvojnem centru, bomo spoznali izbrane trajnostne prakse iz Zgornjega Posočja, ki govorijo o soodvisnosti ter odgovornosti do Doline. Ob imenovanju ambasadorjev biosfernega območja Julijske Alpe in podelitvi plaket nas bo nagovoril slavnostni govornik dr. Stanislav Pejovnik, predsednik slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

Kombinacija strokovnih izhodišč s strani priznanih strokovnjakov ter dveh vzporednih oblik, kot ogled dobre prakse (Faronika d.o.o.) in proaktivna kavarna, je odlična priložnost in izziv, da prevetrimo in morda na novo začrtamo smeri priprav in izvedb naših izobraževalnih programov s tega področja.

Komu je strokovni dogodek namenjen? 

- Strokovnim delavcem v izobraževanju odraslih, ki tako v javnih kot tudi zasebnih ter nevladnih organizacijah razvijajo in izvajajo različne neformalne izobraževalne programe.

- Ključnim vodilnim in strokovnim kadrom, dejavnim v izobraževalnem in drugih sektorjih, ki se tako ali drugače srečujejo bodisi s trajnostnim razvojem bodisi razvojem neformalnih izobraževalnih programov (odločevalci na različnih nivojih, predstavniki ministrstev, stroka).

Kaj boste pridobili:

- aktualne praktične in teoretične informacije in spoznanja, ki vam bodo pomagale pri oblikovanju (novih) neformalnih izobraževalnih programov in aktivnosti s področja trajnostnega razvoja; 

- razmislek o tem, kaj lahko izobraževalci odraslih naredimo za trajnostni razvoj;

- (samo)evalvacijo vrednot in prepričanj izobraževalcev odraslih samih glede trajnostnega razvoja, kritično ozaveščenosti, premislek o sebi oziroma o vlogi izobraževalcev odraslih.

Dogodek bo potekal v Tolminu, 30. maja 2019, med 9.30 in 17.00 uro, v prostorih Kinogledališča Tolmin, Mestni trg 5.

Prijavo in podrobni program najdete tukaj: Program in prijava

Vabljeni v našo družbo.

 Udeležba na strokovnem dogodku je brezplačna, izvedbo posveta sofinancirajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Združenje izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije. 


0.0
Zadnja posodobitev: sreda 08 maj 2019 09:05
Sorodne Novice: Tedni vseživljenjskega učenja 2024 Izzivi podeželja - jih (pre)poznate?
narava Strokovni dogodek trajnostni razvoj ZiSS

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..