Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Aktualno Napoved dogodkov, novice in objave

LAŽNE NOVICE – JIH (PRE)POZNATE?

0 Komentarji
731
27-02-2020

Lažne novice vse bolj postajajo del našega vsakdana. UPI Žalec sodeluje v mednarodnem projektu, kjer skupaj z ostalimi petimi partnerji ugotavljamo, kako lažne novice prepoznati in to znanje  uporabiti pri poučevanju. 


Odpri(mo) oči

Da bi lažje prepoznavali lažne novice in razvijali kritično mišljenje v vsakodnevni poplavi informacij in novic, smo od 14. do 16. januarja na UPI – ljudski univerzi Žalec v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Open your eyes izvedli 3-dnevno strokovno usposabljanje. Udeležili so se ga učitelji iz 5 različnih držav (Bolgarije, Španije, Belgije, Romunije in Slovenije), ki so spoznavali številna orodja na  področju prepoznavanja lažnih novic. Orodja bodo uporabili pri poučevanju in učenju ter z njihovo pomočjo pri učečih se spodbujali razvoj kritičnega mišljenja v vsakodnevni poplavi novic in informacij.

1

Načrti za prihodnje?

Na UPI Žalec tako v prihajajočih mesecih napovedujemo izvedbo 2 brezplačnih delavnic o tem, kaj so lažne novice, kako jih prepoznamo, kako se jih ubranimo, skupaj s partnerji iz tujine pa bodo izdali tudi priročnik za učitelje.

Foto_ GreGor -4714

Svetovalno središče

Mihaela Anclin

Mihaela.anclin@upi.si

03 713 35 65

0.0
Zadnja posodobitev: petek 28 februar 2020 09:11
Sorodne Novice: Izzivi podeželja - jih (pre)poznate? Lažne novice
lažne novice mednarodni projekt

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..